Copyright 2017 - Aldershot Town FC-Supporters of Norway

Historikk

Aldershot Football Club ble grunnlagt i 1926, da sportsjournalisten Jack White, hvis kontorer lå i militærgarnisonen, mente at byen måtte ha en profesjonell fotballklubb.

Den 27.august 1927 spilte Aldershot FC sin aller første kamp foran 3500 tilskuere på The Rec. Motstander var Grays Athletic og Aldershot vant 4-0. På dette tidspunktet spilte Aldershot i Southern League. Aldershot endte den første sesongen på en 7.plass. Southern League ble vunnet i 1932, og klubben ble tatt opp i The Football League samme år.

DE TIDLIGE ÅRENE (1932-39):

Aldershot's første sesong i Football League, endte med en 17.plass i Third Division South. Denne plassen ble ytterligere forbedret med tre plasser sesongen etter (14.plass).

I 1935/36-sesongen endte klubben på en 11.plass, mens allerede sesongen etter kom Shots helt sist og måtte stemmes inn igjen i The Football League for å slippe å gå tilbake til Southern League og non-league fotball.

Aldershot jobbet seg opp igjen de to neste sesongene, og endte til slutt på en 10.plass på tabellen i 1939.

ÅRENE I FJERDE DIVISJON (1958-1973):

Etter som Aldershot kom på en 18.plass i 1958, var de blandt lagene som fikk være med å forme den nye ligaen. Sesongen etter kom klubben atter en gang på siste plass, og måtte nok en gang stemmes inn i Football League igjen.

Klubbens tilskuerrekord kom også i denne perioden, da Carlisle United i FA-cupen den 28.januar 1970 var motstander på The Rec. Hele 19 138 var innenfor portene denne vinterdagen.

Det første opprykket for Aldershot FC kom etter 41 år i The Football League, da klubben i 1973 kom foran Newport County på målforskjell og snappet dermed 4.plassen og den siste opprykksplassen til Third Division.

TREDJE DIVISJON (1973-1976):

Sesongen 1973-74 kom klubben på sin hittil høyeste plassering noensinne, da en 8.plass i Third Division ble oppnådd. Dette ga forhåpninger om 2.divisjon's-fotball sammen med storheter som Manchester United, Nottingham Forest, Tottenham Hotspur, Chelsea og Newcastle United. Ihvertfall for èn sesong. Men sånn skulle det altså ikke gå. Aldershot FC endte i 1975 på en 20.plass og unngikk nedrykk på målforskjellen. Sesongen etter var det slutt, da klubben rykket ned med ett poengs margin.

TILBAKE I 4.DIVISJON (1976-1985):

To år etter nedrykket fra tredje divisjon, klarte nesten Aldershot å rykke opp igjen til tredje divisjon i 1978. Men Brentford, Watford og Swanses satte en stopper for dette. Både Watford og Swansea spilte begge toppfotball 5 år senere.

Ett år senere var det mer nesten for Aldershot, da Wimbledon kom èn plass foran Aldershot og snappet opprykket rett på målstreken. Hvis det var noen trøst, kom Aldershot foran klubber som Huddersfield Town og Portsmouth, som begge har vunnet både ligacupen og ligaen tidligere.

I 1981 var det tid for "nesten" atter en gang, for tredje gang på fjerde år, da Wimbledon atter en gang gjorde livet surt for Aldershot og Shots endte til slutt på en 6.plass.

Sesongen etter ble det langt værre for Shots og klubben endte til slutt på en skuffende 16.plass. Dette var den første 3 poeng for seier"-sesongen og klubben kom bare åtte poeng unna nedrykk og ut av The Football League. Hvis så hadde skjedd, måtte de ha blitt stemt inn igjen, atter en gang. Men det gikk bra denne gangen!

Klubben fortsatte å slite, inntil ny manager var på plass i juni 1985 (Len Walker). 

I 1984/85-sesongen kom en ung spiller på lån fra Millwall. £5000 var summen Millwall ville selge spilleren for, men Aldershot hadde ikke såpass med penger, så derfor ble det med 5 kamper's lån. Spilleren vi snakker om her er Teddy Sheringham og nærmere presentasjon er unødvendig...Uansett; Sheringham ble eneste spiller som har akslet Aldershot FC-trøyen, som også spilte proffesjonell fotball senere.

DE SISTE ÅRENE (1985-1992):

Selv om Len Walker kom inn som manager i juni 1985, gikk det veldig opp og ned med klubben. Fra en skuffende 16.plass i 1985/86-sesongen, til 6.plass sesongen etter og play-off. Aldershot vant semifinalekampene mot Bolton Wanderers, og motstanderen i finalen (Wolverhampton Wanderers) var heller ikke noe ukjent lag. Shots vant 3-0 over to kamper og rykket dermed opp til tredje divisjon igjen.

Sesongen etter berget Aldershot FC plassen med ett nødskrik i 86/87-sesongen. Men sesongen etter gikk det skikkelig på skeis for Aldershot FC og klubben rykket dermed ned igjen til fjerde divisjon.

På denne tiden begynte også de finansielle problemene å hope seg opp for den lille klubben fra Hampshire. Så når 1989/90-sesongen startet, var dette en sesong som handlet mere om å overleve som Football League-klubb og unngå nedrykk til non-League Football, enn opprykk tilbake til tredje divisjon. Klubben ble nr 22 denne sesongen og det så stygt ut rett før april tok slutt. Men klubben berget seg denne gangen.

Det store spørsmålet før 1990/91-sesongen, var om Aldershot i det hele tatt kunne delta i ligaen! Rett før sesongstart var klubben inne til høyesterett for å komme med løsning på sin gjeld på £ 495.000. Redningen for sesongen, ble at en 19-årig eiendomsutvikler ved navn Spencer Trethewy betalte £ 200.000, slik at sesongen var reddet. Nevnte Trethewy ble senere tatt for "urent mel i posen" og fikk 2 års fengsel for svindel. Sesongen ble uansett ingen stor suksess og Aldershot ble nest sist på tabellen. Nedrykk ble det ikke, pga ligaen skulle utvide fra 92 til 93 lag.

Ny manager kom det til klubben i mars 1991, da Brian Talbot tok over for Len Walker. Dette hjalp ikke nevneverdig på klubbens gjeld, som bare økte og økte. Talbot satt forøvrig kun i åtte måneder, før Ian McDonald var ny manger på The Rec.

14.mars 1992 ble den aller siste kampen for Aldershot FC spilt på Recreation Ground. Lincoln City vant 3-0. 9 dager senere var Aldershot FC historie og klubben ble kastet ut av The Football League. 66 år med fotballhistorie endte dermed sine dager i høyesterett. Men en ny klubb skulle bli dannet av en gruppe supportere noen dager senere. Opp fra asken (derav navnet The Rising Phoenix) kom "det nye Aldershot". Aldershot Town FC.

 

EN NY START (1992-2001):

Mars 1992 startet en gruppe supportere opp igjen klubben, etter at den gamle hadde blitt slått konkurs av høyesterett noen dager tidligere. Aldershot Town FC måtte starte helt nede i Isthmian League Division Three. Men selv om Shots nå spilte fem divisjonere lavere enn den hvor tidligere Aldershot FC spilte, var tilskuertallet høyere for den nye klubbens første hjemmekamp enn for den gamle klubbens siste hjemmekamp. Ti seiere på rad i åpningssesongen under ledelse av manager Steve Wignall, sørget for at Aldershot Town FC vant sesongen med 18 poengs margin.

Ett nytt opprykk tok sted sesongen 1993/94, før nevnte Wignall forlot klubben midtveis i 1994/95-sesongen og tidligere Nottingham Forest-spiller Steve Wigley tok over på The Rec. Wigley ledet klubben noen sesonger uten stort hell, og i juli 1997 forlot Wigley klubben, og George Borg kom inn som ny manager.

Publikum strømmet til The Rec under denne perioden og i den siste hjemmekampen i 1997/98-sesongen, mot Berkhamsted Town, kom hele 4289 til The Rec for å hylle mestrene.

Suksessen under Borg fortsatte med blant annet Isthmian League Cup-seier, to Hampshire Senior Cup-seiere og en "runners up" i Isthmian Premier Division.

I 2001 var suksessen imidlertid slutt for Borg, da Terry Brown (nå AFC Wimbledon) ble manager for Aldershot Town FC. Brown styrte laget godt. Såpass godt at det til slutt endte med opprykk til The Conference League.

CONFERENCE-LIVET (2001-2007):

Aldershot Town FC's første kamp i Conference League, var av den suksessfulle arten. Accrington Stanley ble slått 3-1 foran 3680 personer på The Rec. Shots karret seg til play-off-finalen på første forsøk, men Shrewsbury var for sterke til slutt. Selv om det sto 1-1 etter ekstraomganger, måtte Shots se seg slått etter straffesparkkonkurransen.

I mai 2004 bestemte klubbledelsen seg for at det var på tide å gjøre klubben proffesjonell, noe klubben også ble fra juli samme år. Etter en dårlig start i ligaen i sesongen 2004/05, kom Aldershot til slutt til play-off. Men her ble dessverre Carlisle for sterke over to kamper og gikk dermed videre.

De neste to sesongene ble ikke noen videre suksess for Shots.  2005/06-sesongen slet laget med mange skader, og kom til slutt på en skuffende 13.plass. Sesongen etter gikk noe bedre, selv om 9.plass og 13 poeng unna play-off fortsatt er ett stykke unna. Terry Brown gikk av som manager, mens Martin Kuhl tok over som midlertidig.

OPPRYKK TIL FOOTBALL LEAGUE (2007):

I mai 2007 ble Gary Waddock ansatt som ny manager, mens Kuhl gikk tilbake til rollen som coach. En meget sterk sesongåpning av Shots, med kun 5 tap før nyttår, gjorde at Aldershot var på vei tilbake til The Football League. Og med 101 poeng totalt etter endt sesong var igjen Aldershot tilbake i det gode selskap, 16 år siden den gamle klubben sist var i The Football League.

 

5 ÅR I THE FOOTBALL LEAGUE

16 år etter konkursen til Aldershot FC, hadde byen Aldershot igjen ett Football League-lag. Klubben beholdt mange fra 2007/08-troppen med seg videre, samt signerte mange nye. Både permant og på lån. Waddock og Kuhl signerte også på nye tre-årskontrakter som skulle binde dem til klubben. Joel Grant ble solgt til Crewe Alexandra for £130,000 som var en klubbrekord.

På åpningsdagen for 2008/09-sesongen, vant Shots deres første kamp i returen til The Football League borte mot Accrington Stanley med 1-0. Fire dager senere spilte klubben sin første Ligacupkamp i Football League, borte mot Coventry City, hvor Shots tapte 1-3.

Aldershot Town FC endte sesongen 2008/09 på en 15.plass.

To måneder inn i 2009/10-sesongen, forlot mangerduoen Waddock og Kuhl Aldershot Town til fordel for Wycombe Wanderers. Jason Dodd var midlertidig manager frem til permanent manager var på plass. Kevin Dillon (tidligere førstelagstrener hos Reading FC)  tok over roret på EBB Stadium som ny manager. Han fikk med seg Gary Owers som sin assistent. Det nye management-teamet styrte Shots til en 6.plass som ga dem play-offplass. Denne tapte Aldershot 3-0 over to kamper mot Rotherham United.

I januar 2011 var det imidlertid slutt på Dillon/Owers-æraen. Etter å ha vunnet bare 6 av 22 ligakamper og styrt laget til en 20.plass på tabellen, ble Dillon erstattet av Newport County-manager Dean Holdsworth. Holdsworth reddet Aldershot fra nedrykk og styrte klubben til en 14.plass og tapte bare 4 kamper i andre halvdel av sesongen.

Sesongen etter endte Holdsworth’s mannskap på en anonym 11.plass. En bra Ligacupturnering for Aldershot denne sesongen, førte laget helt frem til 4.runden i cupen med hjemmekamp mot Manchester United. Kampen endte for øvrig med 3-0-seier for Man Utd.

Dean Holdsworth’s dager som Aldershot Town-manager endte 20.februuar 2013. Da lå laget på en skuffende 20.plass.

Den nye manageren Andy Scott klarte ikke å redde Aldershot. Dermed endte sesongen 2012/13 med nedrykk til Conference League. Dette er for øvrig Shots første nedrykk noensinne.

Men problemene stoppet ikke der; 1.mai annonserte Aldershot Town at klubben var i finansielle problemer, med spillerlønninger som ikke var betalt.

Dagen etter, bare 4 dager siden nedrykket til Conference League, ble laget satt under administrasjon med en gjeld på over en million pund.

Aldershot ble reddet fra likvidasjon, takket være en kjempeinnsats fra supporterne som samlet inn penger som var nødvendig for å få klubben ut av administrasjon.

Sesongen 2013/14 startet Aldershot Town i The Skrill Premier med -10 poeng.