Copyright 2017 - Aldershot Town FC-Supporters of Norway

Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF)

 

Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF)

 

HISTORIKK

I 1974 ble den første norske supporterklubben for britiske klubber stiftet - nemlig Manchester City. Etterhver dukket flere supporterklubber opp - Derby County og Arsenal ble startet i henholdsvis 1977 og 1979. Supporterklubbene til Liverpool og Manchester United ble begge stiftet i 1981.

I 1986 tok daværende leder av Evertons supporterklubb, Jan Roger Henriksen, initiativet til å starte en paraplyorganisasjon for supporterklubber for britisk fotball. Foreningen fikk navnet Supporterunionen for Britisk Fotball - forkortet til SBF. På stiftelsesmøtet møtte deltakere fra supporterklubbene til Arsenal, Birmingham City, Chelsea, Derby County, Everton, Leeds United, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Norwich City og Tottenham Hotspur - i alt elleve klubber.

Nevnte Jan Roger Henriksen ble valgt til SBFs første leder. Formålet med SBF var å samle alle supportere av britisk fotball samt å profilere britisk fotball overfor media. Antall supporterklubber er 53 og antall medlemmer pr 31. mai 2016 er 104.549.

I 1991 ble Supportercupen arrangert for første gang. Supportercupen er en fotballturnering for norske supportere av britiske supporterklubber og har blitt en stor suksess.

Forut for hver sesong kommer SBF med egen årbok - som igjen er gratis for alle medlemmer av unionen.

 

VÅR HISTORIKK

Supporterklubben har tidligere vært medlem av SBF. Men i de senere år har vi valgt å stå utenfor - blant annet pga laber interesse for supporterklubben.

Vi deltok i 2011 i vår hittil eneste gang på det meget populære arrangementet Supportercupen - hvor vi med tre strake tap ble sendt hjem som regelrett slakt!

Forut for sesongen 2016/17 har optimismen igjen blomstret for både klubben og ATFC-SON - noe som gjorde at vi valgte å melde oss inn igjen i SBF.

November 2016 ble vi medlemmer at SBF igjen - i første omgang som samarbeidsklubb.

 

Vår egen side hos SBF finner du HER.