Fellestur # 2 – april 2011

Fellestur nr 2 stod på trappene for Aldershot Town FC – Supporters of Norway i disse nydelige aprildagene i 2011 som ventet oss i fotballen’s hjemland.

For 3 av de 7 som var med, startet dagen veeeldig tidlig.

To av reisefølget reiste fra Hamar ca kl 02.00 natt til torsdag 7.april. Avreise med Ryanair FR 1393 fra Moss Lufthavn Rygge skulle være kl 07.00, så greit å være tidlig ute…Samtidig skulle vi ha med oss person nr 3, som er bosatt i Oslo, så alt i alt hadde vi ikke all verden med tid på oss. Men vi rakk en liten frokost og en ½-liter på flyplassen før vi boardet flyet halvtimen før avgang,  akkurat presis i følge tidstabellen!

Og klokka hadde ikke passert 09.00 da vi landet, helt etter planen, på London Stansted tidlig torsdag morgen.

Etter noen minutter’s pust i bakken, kom vi oss på en buss inn til hotellet vi skulle ligge på, beliggende i Stratford London.

Dessverre var dette hotellet’s beliggenhet på ett av London’s mer ”ufine” områder, så dette var dessverre en bommert fra supporterklubben!!! Men, vi tok lærdom av dette og kommer nok ikke til å bo her noen flere ganger. Hotellet var heller ikke den beste standarden, men men. Sånn blir det når man skal bo billigst mulig! Da vet vi dette til neste gang vi skal på tur!

Kings Head Guesthouse i Stratford i London – må nok falle under kategorien verdens verste hotell….uansett om det var hotell eller ikke, så var det i hvertfall ett sted vi fikk lukket igjen øynene på.

Torsdagen gikk ellers med til å få mest mulige små vannblemmer under føttene for å kikke litt på London og svi av noen pund (les: shopping, ett par øl, shopping, ett par øl, mat, shopping, osv, osv.)

To stk turister i London’s gater denne varme aprildagen i 2011 – Arne Kristiansen og Roy Kenneth Sørdahl.

Etter en lang og slitsom dag, tok vi alle tre kvelden relativt tidlig etter ett par øl på den lokale puben i Stratford.

Fredagen startet med frokost på ett lite og lokalt serveringssted ett steinkast fra hotellet. Her må vel alle tre være enige om at maten smakte godt. Turen gikk etter frokost downtown London, hvor vi etter hvert skulle møte en av våre engelske kontakter for en ordentelig pubrunde i England’s hovedstad. 19 puber stod på agendaen, men vi rakk ikke alle. Ølen var nok for god på noen steder til dette…

De 4 resterende av reisefølget ble også en del av vårt selskap i løpet av fredags ettermiddagen, som ankom London fredag morgen.

Kvelden ble for de fleste av oss, avsluttet ved 23-tiden, for det var mye som skulle skje dagen etter.

Og nettopp lørdagen startet tidlig for den ”første gruppen” av reisefølget. Vi skulle jo på omvisning på EBB Stadium i Aldershot kl 12, så vi måtte bare komme oss til London Waterloo for å finne første tog til Aldershot så tidlig som mulig.

Etter en drøy time, var vi atter en gang i Hampshire og Aldershot. I hvert fall for to av oss, mens for tredjemann (Roy)  var dette jomfruturen til Aldershot. For de resterene fire av reisefølget, var også dette jomfruturen til Aldershot, og disse kom ett par timer etter.

Omvisningen (som for øvrig ble flyttet en time) var (som vanlig) av høy standard, i det flotte vårværet som preget hele vår fellestur. Sol og 20+ er ikke vanlig i England på denne tiden av året. Så vi skjønte at denne dagen ville bli bra !!! Samtidig fikk vi alle hilst på manager Dean Holdsworth.

Sammen med John Orme, som tok omviningen for oss på EBB Stadium.

Vi var heller ikke så vanskelige å be da vi fikk tilbud om å besøke VIP-losjen på gamle Recreation Ground! Her ble det servert mat og godt drikke frem til kampstart.

Ett av dagens høydepunkt var at undertegnede og nestleder Arne skulle få lov til å dele ut trofeet til Player of the season 2010/11 – bare minuter før kampstart. Prisvinner Luke Guttridge på The Shots midtbane ble overlevert trofeet av supporterklubbens leder og nestleder, omtrent samtidig som manager Holdsworth ble overrekt trofeet som Manager of the month for mars i League Two av The Football League.

Ett av turens høydepunkt – utdeling av ATFC – SON’s Player of the Season. Luke Gutridge fikk selvsagt denne. Han er i midten, om noen lurer…

Så var turen kommet til dagens og reisen’s høydepunkt; selve kampen Aldershot-Shrewsbury. Bortelaget lå på direkte opprykk og 3.plass før avspark, mens Aldershot har krabbet seg oppover tabellen etter Holdsworth’s inntreden i januar. Og hvilken kamp dette skulle bli!


Etter en jevn start av kampen, satte hjemmelaget’s spiss Danny Hylton standarden i  det 24.minutt av den 41.serierunden av League 2-sesongen 2010/11. Han parkerte ett par av bortelaget’s forsvarere, og dro av ett par andre Shrews-spillere, før han elegant la ballen i lengste hjørnet for keeperen! 1-0 til Aldershot.

Og bare 5 minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen, dog på en noe heldig måte. Forsvarsspiller Ben Herd fyrte av fra 20 meter, før ballen traff en forsvarer fra bortelaget og utmanuvørte gjestenes keeper og i mål. 2-0 til Shots!!

Flere mål ble det ikke i den første omgangen, men da var det til gjengjeld duket for pauseunderholdning på The Rec. Og deriblandt fant vi to nordmenn som skulle være med på The Crossbar Challenge. Kort fortalt; treff tverrliggeren! Mot en av bortelaget’s supportere skulle vi bruke tre forsøk på å treffe den lengste stangen. Forsøk nr en gikk dårlig for begge parter, forsøk nr to viste at vi var litt nærmere, før begge parter fikk fulltreff på det tredje forsøket. 1-1 i The Crossbar Challenge.

Hele pauseunderholdningen kan du se i videoen under her:

Men i selve kampen, så skulle det definitivt ikke bli uavgjort!  2.omgangen var 77.minutter gammel, da lynvingen Jermaine McGlashan ble lagt ned innenfor 16-meteren til Shrewsbury på ulovlig vis. Dermed straffe til hjemmelaget. Danny Hylton var sikker som banken, og satte inn 3-0 til The Mighty Shots!!!

3-0 var også sluttresultatet i oppgjøret. En fantastisk dag i Aldershot nærmet seg slutten, men før vi satte oss på toget tilbake til London, så var vi invitert i VIP-loungen på The Rec. Her tok vi oss ett par øl og traff på ”viktige” personer i klubben, deriblandt ett par spillere (blant annet keeper Jamie Young), ett norsk styremedlem, samt andre profilerte Aldershot-personligheter.

Keeper i Aldershot i 2011, Jamie Young sammen med supporterklubbens leder Vegar Myrbakken

Kvelden ble avsluttet (helt tilfeldig) på en av London’s mange jazzklubber (av alle ting!) for en bedre middag.

Søndagen var det hjemreise for vi som ankom torsdag, mens de resterende fire kunne sove litt lenger enn vi som skulle reise. Hjemreisen startet kl 05.15 og vel hjemme var vel siste mann kl 14.30 søndag ettermiddag.

De 4 siste tilbrakte søndagen i Oxford Street og kikket på severdigheter rundt omkring i London, sams svidde av noen pund-lapper på litt shopping.

Alt i alt var supporterklubbens andre fellestur en suksess, bortsett fra hotellet og dens beliggenhet. Men det lærte vi av og gjentar selvfølgelig ikke den bedriften. Men alle som var med var enige om at dette var moro og at neste gang skulle vi være enda flere!!!

Danny Hylton setter inn 3-0 til hjemmelaget og punktum for kampen – for en match av Aldershot Town FC!
Tørste nordmenn står å venter på servering i John McGinty Lounge på EBB Stadium en varm april-dag i 2011.