Om byen

Byen Aldershot er lokalisert 37 km sør-vest for London. Det tar omtrent 40 minutter med tog å komme til Aldershot fra landets hovedstad. 

Fra London Waterloo går det tog hver halvtime til Aldershot.

Aldershot hører til området som kalles for Hampshire i Rusmoore fylke (council).

Innbyggertallet i byen er på drøye 33.000 innbyggere, men med området rundt Aldershot (med småbyene Farnborough, Farnham og Camberley) er det godt over 234.000 innbyggere.

Aldershot er nok ikke mest kjent for sitt fotballag, men med sin tilknytting til The British Army. Aldershot er kjent som «Home of British Army» som har vært her i alle år siden byen ble grunnlagt. Akkurat når byen ble grunnlagt er uvist, men byen ble nevnt i bøker fra 1060, da som Aldershott.

Byen ble også godt kjent gjennom «Aldershot Bombing» den 22.januar 1972. En Ford Cortina med en 130 kg bombe var IRA’s hevn mot Britiske myndigheter for deres deltagelse i den kjente aksjonen «Bloody Sunday«, som kostet 26 uskyldige mennesker livet. IRA mente at deler av den britiske armeen som deltok i Bloody Sunday tilhørte garnisonen i Aldershot, og tok derfor hevn nettopp i Aldershot-garnisonen. Syv mennesker måtte bøte med livet, mens 19 ble skadet.

Av kjente landemerker i Aldershot finner man Wellington-statuen, samt Aldershot-observatoriet.

Aldershot hadde også en betydning under  London OL 2012, siden byens militærforlegning var den britiske OL-troppens treningsleir.