Vår historikk

Aldershot Town FC-Supporters of Norway (ATFC-SON) ble startet 20.januar 2008 av Vegar Myrbakken. Supporterklubben ble etterhvert medlem av Supporterunionen for Britisk Fotball (SBF) og medlemstallet tok seg så smått oppover. Det aller første medlem av supporterklubben (foruten Vegar Myrbakken) var en mann fra Namsos; Terje Hatland.

Vi startet med vår første hjemmeside (aldershotnorway.com), og etter ett års tid ble vi registrert i Brønnøysundregisteret som forening/lag. Dermed kunne vi etablere ny hjemmeside med .no-domene.

Den første aldershot.no-siden ble åpnet i mai 2012.

Denne siden ble første gang åpnet i 2013.

Arne Kristiansen ble valgt som nestleder i supporterklubben, mens Lars Erik Sjølstad ble styremedlem. Disse posisjonene hadde begge helt frem til 2022, da vi valgte å avlutte som en forening. Nå drives klubben kun av Vegar Myrbakken uten å være stiftet som en forening.

Ett spørsmål som går igjen, er «hvorfor akkurat Aldershot?» Hvorfor en supporterklubb for ett lite lag som Shots er?

Svaret på dette er at grunnleggeren for supporterklubben husker noen fotballkort fra skoletiden, med noen spillere fra «gamle Aldershot FC» på. Og når undertegnede igjen tilfeldigvis kom over Shots igjen på nettet en del år senere, var ikke veien lang å gå før supporterklubben ble startet.

Vi gikk nestene samtidig inn i SBF som prøvemedlem, før vi ble fullverdige medlem på neste styremøte.

Etterhvert var vi også klare for vår første Aldershot tur. 2 spente karer (Arne Kristiansen og undertegnede) var i november 2009 på vår første Shots-kamp. Motstander var Macclesfield Town, Shots manager denne gangen var Kevin Dillon (hans første kamp som Shots-manager)og kampen endte selvfølgelig 0-0. 

Tur nr to var i april 2011 og Aldershot var inne i en god form. Motstander da var Shrewsbury Town , men det var liten målestokk for Aldershot som til slutt vant 3-0. Da var vi syv stykker på tur og vi fikk blant annet møte daværende manager Dean Holdsworth.

Året etter var det klart for tur nr 3 til Aldershot – turen som ble litt «starten på nedturen» for Aldershot. Motstander var Rotherham Utd og Shots var ikke til å kjenne igjen fra sesongen vi så de året før. De tapte kampen 0-3 og stemningen på stadion var ikke like magisk som året før.

Samme sesong ble også den foreløpig siste i League Two.

Siden har det ikke blitt flere turer tilbake til Aldershot.

Alle våre turer kan du lese om under punktet «På tur».

ATFC-SON feiret i 2013 sitt 5-årsjubileum med mange gode tilbud fra vår webshop til våre medlemmer, med blant annet egen vin.

I 2019/20 vant supporterklubben SBF-prisen for årets nett og sosiale medier – en pris vi utvilsomt var veldig stolte over å motta. Under ses Myrbakken med trofeet.

I tillegg har Myrbakken blitt nominert til «Årets supporter» av SBF i 2018. I den anledning ble undertegnede intervjuet av TV2 – ett intervju du forøvrig kan se i videoen under

Vegar Myrbakken i intervju med TV2 i forbindelse med SBF’s nominasjon til «Årets Supporter 2018».

I tiden fra 2019 frem til 2023 har supporterklubben blitt drevet mest på Facebook og dens gruppe der. Men siden interessen for å drive med dette har tatt seg opp igjen, har undertegnede gjenåpnet aldershot.no, for å prøve å bevare vår historikk og våre minner opp igjennom.